Παναθηναϊκός AKTOR - Ολυμπιακός 77-71: Ο Σλούκας… τελείωσε τους «ερυθρόλευκους»
EUROKINISSI

Παναθηναϊκός AKTOR - Ολυμπιακός 77-71: Ο Σλούκας… τελείωσε τους «ερυθρόλευκους»

Παναθηναϊκός AKTOR – Ολυμπιακός: Ο αρχηγός του «τριφυλλιού», Κώστας Σλούκας, με τρίποντο στα τελευταία 33 δεύτερα του αγώνα έκανε το 75-71 και χάρισε την νίκη στην ομάδα του επί των  «ερυθρόλευκων» με 77-71.

Τεράστια νίκη για τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ο οποίος κόντρα σε όλους και σε όλα κατάφερε να πάρει μια τεράστια νίκη επί του Ολυμπιακού με 77-71 και να “κλειδώσει” την πρωτιά στην βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Ο Εργκίν Αταμάν θέλοντας να καλύψει τις απώλειες των Γκραντ και Αντετοκούνμπο ξεκίνησε με τους Σλούκα, Ναν, Παπαπέτρου, Χουάντσο και Μήτογλου στο “5”. Αντιθέτως ο Γιώργος Μπαρτζώκας με την κλασική του πεντάδα με τις δύο ομάδες στο ξεκίνημα της αναμέτρησης να συμβαδίζουν στο σκορ.

Ο Ολυμπιακός περνούσε συνεχώς τη μπάλα στον Φαλ, ενώ οι “πράσινοι” προσπαθήσουν να δημιουργήσουν είτε ποστάροντας τον Παπαπέτρου, είτε με τη μέσω του Σλούκα. Στο 5’ το σκορ ήταν στο 7-6 με τον Χουάντσο. Ο Σλούκας ήταν καταπληκτικός οργανωτικά, τη στιγμή που ο Ισπανός με τον Μήτογλου έκαναν όλη τη δουλειά για το 13-11.

Ο Φαλ εκμεταλλευόμενος την… ασυλία των διαιτητών κράταγε τον ολυμπιακό στο παιχνίδι, με τον Κάνααν να δίνει λύσεις από το τρίποντο και τον Παπανικολάου να δίνει προβάδισμα στους “ερυθρόλευκους” με 15-16 στο τελευταίο δίλεπτο. Εκεί ο Σλούκας με τρίποντο και ο Ναν με καλάθι στον αιφνιδιασμό έκαναν το 20-16, με τον Γκριγκόνις να πετυχαίνει τρίποντο στη λήξη του δεκαλέπτου και να “γράφει” το 23-16.

Πάρτι του Παναθηναϊκού και στο +17 η διαφορά

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν ακόμα καλύτερο από το τελείωμα του πρώτου για τον Παναθηναϊκό. Ο Μήτογλου με τρίποντο έκανε το 26-16 μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο το σερί του “τριφυλλιού” σε 11-0. Ο Ναν πήγε τη διαφορά στους 12 πόντους, 28-16, ενώ ο Πίτερς έβαλε τέλος στην αρνητική επίδοση της ομάδας του με μία βολή, έπειτα από 3.30 στείρα αγωνιστικά λεπτά. Σαν να μην έφτανε αυτό για τον Ολυμπιακό ένα κλέψιμο του Λεσόρ στην κορυφή κατέληξε σε κάρφωμα για το 32-17, στο 13’, με τον Μπαρτζώκα να καλεί τάιμ άουτ σε έξαλλη κατάσταση. Από το τάιμ άουτ και μετά δεν άλλαξε τίποτα με τον Παναθηναϊκό να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και να παίρνει και double score με 34-17. Ο Ολυμπιακός είχε βραχυκυκλώσει ολοκληρωτικά δε μπορούσε να βρει σκορ με τίποτα και το μόνο που τον έσωζε ήταν οι διαιτητές που τον έστελναν συνέχεια στις βολές. Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος ο Βιλντόζα έκανε το 36-20 με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να προσπαθεί να βάλει… φωτιά στο ματς ανοίγοντας διάλογο με τον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Με 8/12 βολές, έναντι 0/1 του Παναθηναϊκού ο Ολυμπιακός παρέμενε… ζωντανός

Στο σημείο αυτό (3 λεπτά πριν τη συμπλήρωση του πρώτου μέρους) ο Χουάντσο έκανε το τρίτο προσωπικό του φάουλ, ο Ολυμπιακός πέτυχε εντός πεδία καλάθι μετά από 9 ολόκληρα λεπτά, με τον Ναν να έχει λάθος επιθετικές επιλογές και το σκορ να γίνεται 36-26, δύο λεπτά πριν το τέλος. Ο Παναθηναϊκός AKTOR στα τελευταία λεπτά είχε λάθος επιλογές, είχε κακές άμυνες, ο Ολυμπιακός έτρεξε σερί 2-13 και κατάφερε να μειώσει σε 38-33. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Ολυμπιακός κατάφερε να μείνει… ζωντανός στην αναμέτρηση από τη γραμμή της φιλανθρωπίας με τους “ερυθρόλευκους” στο τέλος του πρώτου μέρους να έχουν 8/12 βολές και ο Παναθηναϊκός μόλις 0/1.

Ο Παναθηναϊκός πλήρωνε τα χαμένα ριμπάουντ και τη… χειρουργική διαιτησία

Στο τρίτο δεκάλεπτο αν και ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παρκέ με προσήλωση στο επιθετικό του παιχνίδι και προηγήθηκε με 42-33, στη συνέχεια… χάλασε το μυαλό του. Με πολύ κακές επιθετικές επιλογές, αλλά κυρίως με κακές επιστροφές στην άμυνα και κακές περιστροφές στην κυκλοφορία μπάλας του Ολυμπιακού οι φιλοξενούμενοι… επέστρεψαν. Στο 22’ ο Χουάντσο με τρίποντο είχε κάνει το 45-36 και στη συνέχεια η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα με τους Πίτερς και Κάνααν να κάνουν τη διαφορά μείωσαν στον πόντο, 47-46 στο 25’ και ο Φαλ με εύκολο καλάθι έδωσε και πάλι προβάδισμα στην ομάδα του με 47-48. Η πρωτοπορία στο σκορ άλλαζε συνεχώς με τον Ναν να υποπίπτει στο τέταρτο φάουλ του και να περνάει εκτός, τρία λεπτά πριν το τέλος της περιόδου και τον Χουάντσο να κάνει το 53-50. Ο Βιλντόζα το πήρε πάνω του σε άμυνα και επίθεση, έδωσε μαγικά ασίστ στον Λεσόρ ο οποίος έκανε το 57-53, με τον Παναθηναϊκό να πληρώνει τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ του. Ο Παπαπέτρου ανέβασε λίγο περισσότερο τη διαφορά σε 59-53, με τον Ολυμπιακό να λυτρώνεται για μία ακόμα φορά από τον διαιτητή Μαγκλογιάννη ο οποίος ανακάλυψε αμυντικό φάουλ του Σλούκας (ξεκάθαρο επιθετικό στο αρχηγό του Παναθηναϊκού) και έστειλε τον Γκος στις βολές για το 59-55.

Ντέρμπι μέχρι τέλους

Το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τους…γκρι να συνεχίζουν τη δουλειά τους, να χρεώνουν με τέταρτο φάουλ τον Σλούκας, να χρεώνουν με τεχνική ποινή τον Αταμάν και ο Πίτερς με συνεχόμενες βολές να κάνει το 59-59. Οι πράσινοι είχαν τις ευκαιρίες να ανοίξουν τη διαφορά, αλλά δε μπορούσαν με τον Ναν να κάνει το 65-61 και τον Χουάντσο να κάνει και αυτός το τέταρτο φάουλ του και να περνάει εκτός. Ο Μήτογλου με την είσοδο του στο παρκέ σε θέση “5” έκανε το 68-63 και το παιχνίδι πέρασε στο τελευταίο πεντάλεπτο. Με τους διαιτητές να συνεχίζουν να… οργιάζουν και να κλείνουν τα μάτια στις προκλήσεις των Μπαρτζώκα και Λαρεντζάκη το σκορ ήταν 68-68, 3.06 πριν το τέλος.

Δεκάλεπτη διακοπή και επανέναρξη

Στο σημείο αυτό οι διαιτητές αποφάσισαν την ολιγόλεπτη διακοπή του αγώνα για να αλλάξει η κονσόλα του χρονομέτρου με τις δύο ομάδες να ξεκινούν… ζέσταμα και μετά από 10 λεπτά το ματς να αρχίζει και πάλι με τις βολές του Μάριους Γκριγκόνις. Ο Λιθουανός δεν.. πάγωσε από τη διακοπή και έκανε το 70-68. Ούτε ο Ναν… πάγωσε ο οποίος πήρε… αμπάριζα την άμυνα του Ολυμπιακού και έκανε το 72-68, με τον κόουτς Μπαρτζώκα να καλεί άμεσα σε τάιμ άουτ, 2:37 πριν το τέλος. Οι “ερυθρόλευκοι” μείωσαν σε 72-71, αλλά ο Σλούκας στα 33 δεύτερα με σουτ τριών πόντων έκανε το 75-71 και χάρισε την νίκη στην ομάδα του.

Τα Δεκάλεπτα: 23-16, 38-33, 59-55, 77-71.



Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Επίσημο! Στις 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό το Παναθηναϊκός – Άρης
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Επίσημο! Στις 25 Μαΐου στο Πανθεσσαλικό το Παναθηναϊκός – Άρης
Μαγνητική και αγωνία για Μπάλντγουιν
Μαγνητική και αγωνία για Μπάλντγουιν
Elite Neon Cup 2024: Τα ταλέντα του… αύριο παίζουν μπάλα στα Σπάτα! – Πού θα δείτε το τουρνουά
Elite Neon Cup 2024: Τα ταλέντα του… αύριο παίζουν μπάλα στα Σπάτα! – Πού θα δείτε το τουρνουά
Σπανάκη: Το κλειδί της επιτυχίας ήταν η σοβαρότητα και η σταθερότητα
Σπανάκη: Το κλειδί της επιτυχίας ήταν η σοβαρότητα και η σταθερότητα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved